Bij Zorglandgoed Groot Spriel vinden wij het belangrijk dat iedereen moet kunnen kiezen in welke omgeving hij of zij woont. Ook als u te maken krijgt met geheugenproblemen, dementie, en de zorg die daarbij hoort. Er verandert immers veel; voor u, en ook voor uw naasten. Daarom bestaat Zorglandgoed Groot Spriel: een sfeervol monumentaal landgoed waar mensen met gevorderde dementie kleinschalige, betrokken zorg op maat krijgen. Uw welzijn staat bij ons centraal. We zijn nog druk bezig met de verbouwing en inrichting. Het woonzorghuis zal vanaf 1 juli 2021 gereed en bewoonbaar zijn.

Wonen op ons landgoed betekent wonen middenin de natuur. U bent omgeven door het weelderige Sprielderbos, een rijke moestuin, een prachtige boomgaard en een speelse dierenweide en vijvers.

Welzijn op maat
Op ons woonzorghuis bieden wij met een vast, betrokken team 7 dagen per week, 24 uur per dag welzijn, zorg en dagbesteding op maat. Bij alles in ons woonzorghuis, van de inrichting tot de dagbesteding, hebben wij aandacht voor de specifieke behoeften van mensen met dementie. We houden rekening met uw eigen achtergrond en interesses. Partners en familie zijn altijd welkom en spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Doordat wij écht luisteren naar u als bewoner en uw naasten, en ons best doen te begrijpen waar u vandaan komt, leveren wij zorg afgestemd op uw wensen.

Woonruimte afgestemd op uw wensen
Ons woonzorghuis biedt twaalf studio’s, waarvan er vier geschikt zijn voor echtparen. In totaal is er ruimte voor 16 bewoners. Als bewoner heeft u dan een stijlvolle eigen woonruimte van gemiddeld 40 vierkante meter met eigen sanitair. U kunt de woonruimtes inrichten naar uw eigen smaak en er is alle ruimte voor privacy.

Gezellig samenzijn
Natuurlijk zijn er genoeg gezamenlijke ruimtes in het woonzorghuis van Groot Spriel. Gezellig samen eten in de serre, genieten van een film of muziek, of rustig zitten in een knus nisje, aan de leestafel of bij de warme haard in de huiskamer. Zonder dat we het benadrukken, houden we in de woonomgeving rekening met de belevingswereld van mensen met dementie. De inrichting, de kleuren en het materiaalgebruik zorgen voor houvast, herkenning en veiligheid.

Dagelijks vers bereide maaltijden
In de centraal gelegen keuken bereiden onze eigen koks dagelijks verse maaltijden. We werken zoveel mogelijk met fairtrade en biologische producten van lokale leveranciers. Wilt u het diner liever in uw eigen studio, in de serre of in de familiekamer? Dat is geen enkel probleem. Familie en vrienden kunnen gerust mee eten. U hoeft het alleen maar even te melden. Op sommige momenten kunt u ook gezamenlijk koken en eten.

Heerlijk buiten zijn
En de gemakken van het leven, zoals naar de kapper, de bibliotheek, de bioscoop en de pedicure? Die hoeft u op ons landgoed niet te missen. Deze voorzieningen bieden wij namelijk allemaal. En ook voor beweging zorgen we genoeg: we gaan elke dag naar buiten. Steek uw handen uit de mouwen in onze moestuin, of maak een serene wandeling over de kronkelende wandelpaadjes. Langs de boomgaard, de prieeltjes, de dierenweide en de vijvers, of in het weelderige Sprielderbos. Op de terrassen kijkt u uit over onze sfeervolle omgeving.

Dagbesteding op maat
Zorglandgoed Groot Spriel is er natuurlijk voor u als bewoner. Maar ook uw naasten zijn van harte welkom. Wij luisteren naar u als bewoner en zorgen voor uw welzijn, zoals ú dat nodig heeft. Daarom bieden wij bewoners dagbesteding op maat.

Onze kernwaarden
In alle aspecten van ons woonzorghuis komen onze kernwaarden naar voren. Wij vinden het welzijn van u als bewoner namelijk het allerbelangrijkst. We willen uw kwaliteit van leven verhogen. Het is daarom essentieel om u echt te leren kennen en uw wensen, behoeften en mogelijkheden te ontdekken. Hiervoor hebben we nauw contact met partners, familie en vrienden. In samenspraak met hen geven wij toegewijde, belevingsgerichte zorg. Ieder mens is uniek, en wij accepteren onvoorwaardelijk wie iemand is. Mensen kunnen door ouderdom of beperkingen veranderen, maar iedereen heeft een eigen verleden, heden en toekomst. Ons team heeft oprechte interesse in wie iemand was, is, en wordt. Zij hebben altijd een dienstbare houding waarbij u en uw naasten voorop staan. Wij selecteren ons team op een juiste mix van kennis en ervaring met mensen met geheugenproblemen en/of dementie.