Heeft u geheugenproblemen of (beginnende) dementie, en woont u zelfstandig thuis? Wij bieden dagbesteding in ons Ontmoetingshuis voor nog thuiswonende mensen met geheugenproblematiek of beginnende dementie, in Putten op de Veluwe. Ook uw naasten en mensen uit de omgeving zijn van harte welkom. In ons Ontmoetingshuis vindt u een informatiecentrum en een dementheek. We bieden volop ruimte voor ontmoeting, aandacht en genieten. Hiermee zorgen wij voor uw welzijn, zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Op Zorglandgoed Groot Spriel komen mens en natuur samen. Wandel door onze rijke moestuin, langs de boomgaard, langs de dierenweide en de vijvers, of in ons weelderige bos. U kunt ook samen koken en eten, muziek maken of gezelschapsspelletjes spelen. Wilt u echt uw creatieve geest loslaten? Doe dan mee met knutselen, houtbewerken en schilderen. We zorgen voor een gevarieerd aanbod en geven iedereen de kans om plezier te beleven. We hebben groepsactiviteiten, maar doet u liever iets alleen? Ook daar is alle ruimte voor. Op de dagbesteding werken activiteitenbegeleiders, ondersteund door vrijwilligers. Mantelzorgers kunnen het activiteitenprogramma ondersteunen en zijn van harte welkom. Onze activiteiten houden we in een gemoedelijke sfeer. Ze bieden structuur en houvast. Beleving, gastvrijheid, vriendelijkheid en zorgzaamheid staan voorop tijdens de dagbesteding.

Voor eenzame ouderen, familie en dorpsgenoten
Ook familie en dorpsgenoten zijn op gezette tijden welkom voor gezelligheid. We organiseren regelmatig huiskamerconcerten, exposities, activiteiten en lezingen, voor mensen van binnen én buiten het landgoed. Zo bevorderen we gezamenlijk de binding met de gemeenschap. Eenzame ouderen kunnen tweewekelijks gezellig met ons koken en samen eten. Wilt u meer weten over dementie? Kom dan naar een lezing, ons wekelijkse spreekuur of ga neuzen in onze dementheek.

Wordt dagbesteding in het ontmoetingshuis vergoed?
De vergoeding voor de dagbesteding komt uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) indiceert de zorgbehoefte. Via het Centraal Administratiekantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aan de overheid. Ook zonder indicatie kunt u bij ons terecht, u betaalt de kosten dan zelf. Wij helpen u graag op weg.

Meer informatie, afspraak maken of inschrijven

Bent u geïnteresseerd geraakt in de dagbesteding in ons Ontmoetingshuis? Voor meer informatie of een afspraak kunt u ons contactformulier invullen of bellen: 0341- 820426. We helpen u graag!